Огляд новинки. Чоловік, який вирощував комети

pro komety_1

На наших віртуальних полицях з’явилася ще одна новинка видавництва «ВСЛ» – «Чоловік, який вірощував комети». Цю історію написала відома італійська авторка Анджела Нанетті (в нашій колекції вже є її книга «Мій дідусь був черешнею»). Автор просто неймовірна у своїй творчості! Вона настільки тонко відчуває дитячу душу, що не кожен психолог зможе розкрити глибинні переживання дитини і дати компетентну пораду. Анджелу Нанетті в літературних колах звуть «поетесою дитячих душ». І це правда. Кожна її книга – одкровення, кожне слово – біль душі, кожен рядок – таблетка від безвиході. Книгу «Чоловік, який вірощував комети» необхідно прочитати всім – і тим, хто знає свій шлях, і тим, хто забув про мрії.

pro komety_2

Анджела Нанетті пише книги для хлопчиків, але ці історії полюбилися всім, незалежно від віку і статі. Сюжет книги «Чоловік, який вірощував комети» починається з того, що десятирічний хлопчик Арно мріє про комету, щоб загадати єдине бажання – побачити свого батька. Арно вірить, що комета обов’язково виконає його бажання! А інакше і бути не може… Арно живе з мамою і молодшим братом. Він з таким захопленням розповідає про листи від батька і про те, що він обожнює пізні повернення мами з танців, що читач мимоволі підхоплює наївний настрій оповідання… але це відчуття триває недовго, тому що ми розуміємо, що листи пише не батько, а мама не повинна залишати двох дітей вдома, щоб веселитися на танцях.

pro komety_3

Книга написана настільки класно, що ти просто купаєшся в цій історії, пірнаючи в кожну главу з головою. Ця дивовижна, добра, наївна книга, пронизана теплими почуттями. Перегортаючи останню сторінку книги, ви на 100% погодитесь, що всі мрії збуваються.

pro komety_4

Над оформленням книжки попрацював класний молодий ілюстратор Анастасія Стефурак. Вона з самого дитинства мріяла малювати картинки для книжок. І її мрія збулася. Але для цього вона пройшла довгий шлях: закінчила навчання в Івано-Франківській художній школі а після, вступила до Академії мистецтв у Львові на факультет графічного дизайну. Мрія ілюструвати книги збувається кожен раз, коли Анастасія працює над новим проектом. Художниця в своїх роботах поєднує магію з реалізмом, від чого образи персонажів і загальна атмосфера книги мають якусь непереборну силу тяжіння. З’являється бажання переглядати ілюстрації, гортати-гортати-гортати і мріяти про своє.

pro komety_5

З початку 2000-х років книгу «Чоловік, Який вірощував комети» відзначили певною нагородою літературні фахівці з Мюнхену, і помістили її в каталог «Білі круки». В цей же період Анджела Нанетті отримала головний приз в літературі – премію імені Андерсена, як найкращий письменник Італії. Варто відзначити, що «Чоловік, Який вірощував комети» була видана за підтримки Міністерства закордонних справ.

А ми бажаємо вам затишного читання і здійснення всіх мрій та бажань!