Найкраща (найгірша) у світі Різдвяна вистава. Огляд передсвяткової новинки

Rízdvyana vistava_1

Кожна сім’я рано чи пізно обростає своїми традиціями. Хтось прекрасно продумує святкове меню, хтось за місяць вирізає з паперу святкові сніжинки і прапорці, хтось для своїх рідних малює вітальні листівки, а хтось дивиться фільми про зимові свята … Настав час створювати нові традиції – читати книги про Різдво! Ми пропонуємо дуже-дуже смішну книжку Барбари Робінсон «Найкраща (найгірша) у світі Різдвяна вистава».

У невеликому містечку готується святкове дійство з нагоди Різдва. Все йде своєю чергою, поки не з’являється шестеро дітей, які хочуть взяти участь у виставі. Але є одне «але» – вони абсолютно нічого не знають про історію Різдва. І ніхто й гадки не має, чим все може закінчитися…

Rízdvyana vistava_2

«Глибоко» різдвяна історія на 100% торкнеться сердець дорослих. Книга «Найкраща (найгірша) у світі Різдвяна вистава» змусить вас реготати від душі, співчувати і навіть плакати наприкінці. Головні герої (діти Гердманів) абсолютно не керовані і не слухняні, але для них дуже важливо бути задіяними в Різдвяних гуляннях. І зворушливий спектакль перетворюється в якийсь дикий жарт – янгелятко розштовхує ліктями хор і радісно волає про народження Ісуса, а діва Марія з дикими криками проганяє Волхвів… Ці жахливі діти лаються, непристойно поводяться, курять сигарети (навіть дівчатка) і згадують ім’я Господа в суєті слів. Але магія Різдва робить свою справу, і діти Гердманів переосмислюють появу і святкування Дня народження Христа.

Rízdvyana vistava_4

Смішні й такі точні ілюстрації передають суть історії з цими шибайголовами. До речі, книгу проілюструвала українська художниця Ганна Осадко, на рахунку якої понад 50 проілюстрованих нею видань, кілька власних виставок. Варто відзначити, що робота Ганни Осадко ввійшла до престижного щорічного каталогу кращих дитячих видань світу «Білі круки». А письменниця Барбара Робінсон стала відома завдяки саме цій повісті, яку багато разів ставили в театрі, а в 1980 році адаптували для зйомок фільму.

Rízdvyana vistava_3

Книга «Найкраща (найгірша) у світі Різдвяна вистава» має найбільш непередбачуваний смішний сюжет!
Запасайтеся гарним настроєм напередодні зимових свят.