Джейн, лисиця і я. Огляд новинки

Dzheyn_lysytsya_y_ya_1

Новинка від видавництва «Віват» з’явилася нарешті і на нашому сайті! Ми раді представити вам графічний роман для дітей середнього і старшого шкільного віку. Книга сподобається тим, хто обожнює комікси, тому що вона виконана саме в цьому жанрі. Цю історію написала канадська письменниця-драматург Фанні Брітт, а проілюструвала її художниця Ізабель Арсено. У книзі «Джейн, лисиця і я» мало тексту, але велика кількість картинок, а ще багато сенсу і відповідей на підліткові питання. Сюжет буде близький тим, хто хоч раз відчув приниження і образи від однокласників.

Dzheyn_lysytsya_y_ya_5

Відчувати себе ізгоєм в колективі – занадто важка ноша в будь-якому віці. А якщо ти школяр, та ще й підліток – це ще й боляче. Чому я? Навіщо? За що? Наша героїня Елен вчиться у звичайній школі і зовсім не має друзів. Групка стервозних дівчат постійно знущаються над нею, називаючи дуже образливими словами. І для того, щоб все не було так жахливо, Елен з головою занурюється в книгу «Джейн Ейр», в якій вона ототожнює себе з головною героїнею. Там Елен ховається від дійсності і безмежної самотності.

Dzheyn_lysytsya_y_ya_2

Автор і художник хотіли показати, наскільки нудними, нецікавими і смутними були будні Елен. Ілюстрації в цих місцях мають чорно-білу кольорову гаму і прекрасно відображають внутрішній світ дівчини. І як змінюється настрій книги, коли дівчинка захоплено читає роман «Джейн Ейр» – з’являються кольорові напівпрозорі акварельні ілюстрації. Абсолютно карикатурно виглядають портрети однокласників Елен. Їх емоції і гримаси не правдоподібно намальовані, але саме так художнику вдалося виставити напоказ некрасиві вчинки цих дітей і їх жахливий характер.

Dzheyn_lysytsya_y_ya_3

Здебільшого, книга преставлена в чорно-білих кольорах. Це говорить про те, наскільки мало в житті дівчинки душевного тепла, любові і ласки, яких так потребує дитина. Її мати тяжко і багато працює, щоб прогодувати сім’ю, в якій є два маленьких братика-близнюка, і фізично не встигає нормально поспілкуватися з дочкою. На канікули Елен вирушає в шкільний літній табір, в якому все, як в школі – самотність і пустота. І раптом на затишній галявині, прихованої від цікавих очей, до Елен виходить лисиця. Цей звір і став тим переломним моментом, заради якого хочеться насолоджуватися життям, де немає місця глузуванням і самотності. А через якийсь час у Елен нарешті з’являється подружка.

Dzheyn_lysytsya_y_ya_6

Ця пронизлива історія торкнулася не тільки сердець юних читачів по всьому світу. Сувора комісія літературного конкурсу оцінила книгу, як краще ілюстроване видання для підлітків, і вручила престижну літературну премію Канади.

Dzheyn_lysytsya_y_ya_4

А ми рекомендуємо познайомитися з новинкою ближче і зробити свій вибір на сайті zlatka.com.ua

Приємних і корисних вам покупок!