Фантастичні звірі и де їх шукати. Огляд Оригінального сценарію

Чудова подарункова книга «Фантастичні звірі и де їх шукати. Оригінальний сценарій», написана Джоан Роулінг, миттю повертає нас у світ Гаррі Поттера. Це видання варто просто потримати в руках, щоб відразу закохатися в нього. Під золотою супер-обкладинкою – шикарна книга з оригінальним сценарієм, за яким було знято однойменний художній фільм. Повірте, це справжній сюрприз для «поттероманів»!

кадр з хф «Фантастичні звірі и де їх шукати»

У книзі йдеться о пригодах Ньюта Скамандера, який займається науковими дослідженнями фантастичних звірів. Більш того, за сюжетом, він написав книгу-довідник про цих тварин, яка видана окремим екземпляром (його можна подивитися ТУТ). Важливо зрозуміти, що це книга-сценарій в прямому сенсі цього слова. Ви дізнаєтеся, як автор позначає різні види планів для зйомок: загальний план, інтер’єрні зйомки, зйомка натури і інші сценарні хитрощі.

Ньют Скамандер вивчає фантастичних тварин і збирає їх в свій чарівний саквояж. Одного зі звірів він повинен повернути в місце його проживання, тому дослідник вирушає в Нью Йорк. По дорозі з ним трапляється неймовірна подія, в ході якої він, дві чарівниці та один магл (людина, що не володіє чарівними здібностями) рятують місто від найнебезпечнішої істоти.

Джоан Роулінг

Книга тим і хороша, що вона побудована не як традиційний фантастичний роман. Якщо ви не встигли подивитися екранізацію, читаючи сценарій, ви зможете самі уявити картини СВОГО фільму. Якщо ви вже дивилися фільм, ви зможете «зазирнути» на знімальний майданчик, і на власні очі переконатися, що зйомки фільму так само захоплюють, як і написання фантастичної повісті. У будь-якому випадку, книга представляє величезний інтерес для шанувальників творчості Джоан Роулінг, тому що саме вона виступила сценаристом до фільму про фантастичних тварин.

Ми дуже вдячні Джоан Роулінг, що вона знову повертає нас в магічний світ. Книга «Фантастичні звірі и де їх шукати. Оригінальний сценарій» неймовірно чудове і загадкове видання!